top of page

RÓLUNK

Lehoczky Katalin

Nyelviskola vezető

2005 szeptembere óta vezetem a Lingua Academica Nyelviskolát, előtte a PPKE Nyelvi Intézetének vezetője voltam és oktattam német nyelvet, ill. a PPKE Germanisztikai Intézetben német országismeretet, nyelvtant és nyelvgyakorlatot tartottam. Mivel 2. szakom történelem, alkalmam nyílt történelem szakosoknak német forrásszövegolvasási specializációt is tartani. 10 éven keresztül vállaltam órákat a PPKE JTK-n nyelvórák mellett igazgatási szaknyelvet oktatni.

Számtalan hazai és külföldi továbbképzésen vettem részt és több nyelvvizsgára szereztem jogosultságot. Vallom, hogy módszereinket és eszköztárunkat állandóan megújítva, felfrissítve tudunk csak igazán hatékonyan nyelvet tanítani.

2005 óta német nyelvet tanítok első sorban, időnként szaknyelvi órákkal fűszerezve. Óráimon kiemelt fontosságú a szóbeli kommunikáció, a nyelvtanuló megszólaltatása, a nyelvi gátlás megszüntetése és használható nyelvtudás megszerzése. Igyekszem jó hangulatú órákat tartani, mert ezzel talán könnyíthető a tanulásba fektetett óriási erőfeszítés.

Kozek Bianka

Német

Kozek Bianka vagyok. 2015-ben végeztem némettanárként a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen kitüntetéses diplomával. Sokan gondolják, a nyelvtanulás attól függ, kinek mennyire van nyelvérzéke. Én ebben nem hiszek. Véleményem szerint csupán meg kell találni mindenki számára a saját útját, ami által a nyelvtanulás élvezetessé válik. Ebben tudok Neked legelőször segíteni. Küzdelmesen indult az én kapcsolatom is a német nyelvvel, aztán szerelmese lettem. Így ha valaki, akkor én meg fogom érteni nehézségeidet, félelmeidet és türelmesen átsegítelek rajtuk. Óráimat a jó hangulat, a harmonikus közös munka és az együtt kitűzött célok elérésének öröme jellemzi. Foglalkozásaimat igyekszem tanulóközpontúvá alakítani, hiszen itt most Te vagy a fontos. Szeretettel várlak óráimon, hogy elinduljuk egy hosszú, kalandos úton.

Szilágyiné Buzsáki Rita

Angol

Szilágyiné Buzsáki Rita vagyok 1982-ben végeztem a Budapesti Tanítóképző Főiskolán, majd az angol szakot másoddiplomaként 1995-ben.Legutolsó diplomám a Debreceni Egyetemen szereztem 2011-ben és E-learning szakértő lettem. Diplomamunkám egy csatolt eleme a következő linken látható: https://youtu.be/nlcFDdZPHqs

Nyelvvizsga felkészítő könyvet is írtam egy társszerző kollégával: https://bookline.hu/szerzo/szilagyine-buzsaki- rita/12847890

Több neves nyelviskolában dolgozom 2008 óta egyéni vállalkozóként s tanítok angolt kezdőtől haladóig, illetve üzleti angol nyelvet is, valamint fordítok. Sokáig voltam angol tanár és munkaközösség vezető az Amerikai Alapítványi Iskolában. Óvodástól a felnőttekig minden korosztállyal szeretek foglalkozni. Szenvedélyem az angol nyelvvel való foglalkozás. Nem a tanítás, mert abban hiszek, hogy nem megtanítani kell valamit egy passzív befogadó tanulónak, hanem eljuttatni őt a saját céljai eléréséhez. Ehhez sok szituáció modellezésére,

kommunikációs lehetőségre van szükség. Felnőtteknél sem felejtem el a játékosságot, magam is szeretek játszani, hisz a könnyedség segít a befogadásban, beszédben és értésben, mivel sokan már eleve görcsökkel látnak a nyelvvel való foglalkozáshoz. Először azt kell oldani különösen az újrakezdőknél.

Please reload

A Lingua Academica a régió legrégebben működő, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem területén működő nyelviskola.

2005 szeptembere óta töretlenül dolgozunk, hogy az egyetem hallgatóin kívül a környék lakóit is megismertessük az idegen nyelvekkel.

Oktatóink az egyetem nyelvtanárai, magas rangú vizsgarendszerek képzett vizsgáztatói, anyanyelvi pedagógusok, akik biztosítják az oktatás sikerességét és színvonalát.

Az iskola feladata elsősorban hallgatóinak, a régió lakóinak aktív nyelvtudáshoz juttatása, valamint a nyelvvizsgákra való hiteles felkészítés, a szaknyelvekbe való bevezetés. Eredményeinket több száz elégedett hallgató bizonyítja.

Mit kínál nyelviskolánk?

  • jó hangulatú, magas színvonalú nyelvórákat angol, német, francia, spanyol, olasz, svéd, holland nyelvek oktatását kezdőtől a felsőfokig

  • nyelvtudás fejlesztését kis csoportokban (4 fő), vagy akár egyéni tanrend szerint

  • anyanyelvi tanárokat egyes nyelvekből

  • jól felszerelt tantermeket és kellemes környezetet

  • segítséget nyújtunk szakszövegek fordításában, illetve idegen nyelven megjelenő szövegek lektorálásában

  • vállalunk tolmácsolást, rövid határidejű fordítást, illetve lektorálást

  • indítunk szaknyelvi kurzusokat: EU-s szaknyelv, gazdasági szaknyelv, média szaknyelv

  • online kurzusok

  • külföldi munkavállaláshoz nyelvi segítséget nyújtunk

  • Rugalmasan alkalmazkadunk a kéréseikhez

There are no items in this list

Please reload

bottom of page