Miért ne tanuljunk magyar szerzők által írt nyelvkönyvekből?


Általában olcsóbbak a magyar kiadású nyelvkönyvek, mégis jobb, ha drágább, célnyelvi szerzők által írt könyvekből tanulunk. Miért? Azért, mert rengeteg időt spórolunk, ha autentikus szerzőtől, környezetben sajátítjuk el a célnyelvet. Az idegen nyelv tanulása nem csak azt jelenti, hogy szavakat, nyelvtani szabályokat teszünk magunkévá, hanem megismerkedünk egy másik kultúrával, gondolkodásmóddal, mentalitással és személyiségünk, világlátásunk ez által is gazdagodik.

Példaként említem, hogy a legtöbb nyelvkönyv, amit magyar szerző írt, magyar nevekkel, földrajzi helyekkel, stb operál, minek következtében továbbra is anyanyelvünk közegében toporgunk és nem tanulunk meg angol, német stb kereszt- család- és helyneveket, nem ismerjük meg a célnyelvi ország sajátos földrajzi, igazgatási viszonyait és így sokszor nem értjük a nyelvvizsgán idegennyelvi környezetben fogalmazott szövegeket, mert nem ezekben „szocializálódtunk”. Persze nem csak az előbb említett példák miatt beszélném le a nyelvtanulót az ilyen nyelvkönyvekről, mert vannak sokkal látensebb, nehezebben észrevehető ferdülések a hazai szerzők által írt nyelvkönyvekben.

Az anyanyelvi szerzők olyan titkokba is bevezetnek minket önkéntelenül, amit talán ők se tudnak…..ráadásul a legtöbb nálunk népszerű idegen nyelv oktatóinak, tankönyv szerzőinek lassan száz éves, bevált tapasztalata van, amit mi nehezen tudunk követni. Írjanak a magyar szerzők magyar mint idegen nyelv tankönyveket.


Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
HÍVJ

Tel: 06/30 549-1778

ÍRJ
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Szerda : 09:00-11:00

TÖBB ÉVTIZEDES TAPASZTALAT

A legjobb nyelvoktatási módszerek egy helyen.

SZOLGÁLTATÁSAINK

- Kurzusok

- Intenzív kurzusok

- Keresünk neked tanárt!

- Fordítás

- Online oktatás

- Kurzusok vállalkozásoknak

CÍMÜNK

Piliscsaba, Egyetem u. 1, 2087

  • Facebook Social Icon

Nyelviskolánk felelősséget vállal, hogy az adatvédelmi törvényben leírt előírásokat betartja és probléma esetén azonnal intézkedik a törvény által előírt módon.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now