Miért nem beszélnek a magyarok idegen nyelvet?

Jó kérdés, de nem egyszerű a válasz! Először is biztos sokat jelent a 45 év kötelező orosz nyelvtanulási kényszer. Ehhez kapcsolódik a sok gyorstalpalón képzett gyenge orosz nyelvtanár, akik azokat se tudták megtanítani oroszul, akik szerettek volna! A többség persze nyűgnek érezte. A 80-as években ugyan már létrejöttek Budapesten és a nagyvárosokban az első magán nyelviskolák, de ezek csak kevesek számára voltak elérhetők. A rendszerváltást követően is gyorsan kellett nyugati nyelveket okító tanárokat képezni, így az első szabadon idegen nyelvet tanuló generáció is handy keep-el indult.

Sokáig nagyon rossz, életidegen nyelvkönyvek voltak csak a piacon; aki ezekből tanult akár évekig, nem tudott mit kezdeni az elsajátított ismeretekkel a való életben. Az elmúlt 20-30 évben már sokat javult a helyzet nyelvtanulás területén. Az eredmények azonban továbbra se biztatóak. Az okokat keresve sokak szerint csak a jó anyagi helyzetben élő és nagyvárosi közegben élőknek van esélyük eredményesen idegen nyelvet tanulni, a többiek teljesen esélytelenek. Ez azonban nem magyarázat, hisz manapság interneten, skype-on és computeren is lehet angolul, németül, franciául stb tanulni, ha valaki nagyon akar. Ráadásul külföldre is könnyebb eljutni, ahol gyakorolható a nyelv. És a motiváció is magasabb elvileg, mert külföldi utazás, munkavállalás is elérhetővé vált szinte mindenki számára.


Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
HÍVJ

Tel: 06/30 549-1778

ÍRJ
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Szerda : 09:00-11:00

TÖBB ÉVTIZEDES TAPASZTALAT

A legjobb nyelvoktatási módszerek egy helyen.

SZOLGÁLTATÁSAINK

- Kurzusok

- Intenzív kurzusok

- Keresünk neked tanárt!

- Fordítás

- Online oktatás

- Kurzusok vállalkozásoknak

CÍMÜNK

Piliscsaba, Egyetem u. 1, 2087

  • Facebook Social Icon

Nyelviskolánk felelősséget vállal, hogy az adatvédelmi törvényben leírt előírásokat betartja és probléma esetén azonnal intézkedik a törvény által előírt módon.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now